23948sdkhjf

IKEA vil reducere sit madspild med 50 procent

Initiativet ’’Food is Precious’’ er allerede rullet ud i 84 IKEA varehuse verden over, og som det første varehus herhjemme er IKEA Taastrup gået med i det globale madspildsprojekt.
Hvert år smider danskerne mere end 700.000 tons mad ud, der kunne være spist.

På verdensplan er det tal hele 1,3 milliarder tons, hvilket svarer til, at en tredjedel af al verdens mad går til spilde, mens hvert 9. barn, kvinde og mand i verden mangler mad.

Det skriver Ikea i en pressemeddelelse.

Med initiativet ’’Food is Precious’’ vil Ikea halvere madspildet fra koncernens restauranter, bistroer og medarbejderkantiner inden udgangen af august 2020.

Ved hjælp af et it-system og en vægt, der registrerer mængden af spildt mad, kan medarbejderne få indsigt i, hvor det er, der produceres for meget mad og derved komme problemet til livs.

- I Ikea arbejder vi hele tiden på at blive endnu mere bæredygtige, og vi har længe arbejdet på at reducere mængden af mad, vi må smide ud. Nu skruer vi op for indsatsen med en ny metode, som vi udbreder til samtlige Ikea varehuse på verdensplan, og med knap 400 varehuse i verden kan vi virkelig gøre en forskel, siger Jonas Engberg, sustainability manager hos Ikea Danmark.

Taastrup først
Som det første varehus herhjemme er IKEA Taastrup gået ind i projektet, og i løbet af det kommende år følger landets øvrige Ikea varehuse trop.

Initiativet blev startet i december 2016 og på de seks måneder projektet har været i gang, er det lykkedes Ikea-medarbejdere verden over at reducere madspildet med 79.200 kg svarende til 341.000 kg CO2.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087